{ travel diary } Roma, Italia

{ travel diary } Roma, Italia

[RO] Au trecut 7 ani de cand am vizitat Roma. A fost primul meu pas ''in lumea mare''. Nu calatorisem, nu vazusem nimic pana in acea vacanta. Am ramas uimita de frumusetea,bogatiile,arta,cultura acestui oras. Este un oras complect din toate punctele de vedere. A fost dragoste la prima vedere cu Roma. Si data aceasta am ramas incantata de acest minunat oras. Ce sa mai spun de mancarea lor? Cred ca in 2 zile am pus pe mine vreo 10 kg: pizza, pasta caccio e pepe, pasta alla gricia, carciofi alla romana, carciofi alla giudia, saltimbocca alla romana, panini cu porchetta, inghetata.... Chiar si atunci cand nu eram tare infometata,incercam sa gust de toate :). 

Va sfatuiesc sa incercati pizza la felie, e atat de diferita de pizza din Nordul Italiei.  Eu am incercat o pizzerie chiar langa Pantheon: delicioasa :P. Am cinat pe o straduta plina de localuri super dragute tot langa Pantheon. Sa incercati numaidecat si paninoteca OTBRED. Noi am gasit-o langa biserica San Giovanni in Laterano,pe langa Colosseum. 

Am vizitat totul mergand doar pe jos. Eram intr-un hotel in centrul Romei:  Piazza del Gesu Luxury Suites , asa ca majoritatea atractiilor erau destul de aproape. Pantheon, Fontana di Trevi, Forul Roman, Piazza Venezia erau in apropierea hotelului. Am mers putin mai mult pentru a ajunge la Vatican, Castelul Sant'Angelo si Colosseumul. 

Un alt sfat care vi-l pot da este sa va treziti pe la 6.30 si sa vizitati Fontana di Trevi, Vaticanul si in general Roma cand turistii sunt inca in pat. Credeti-ma este cu totul un alt oras. Am mers si pe la 23.00 seara sa vad Fontana di Trevi,dar erau mai multi turisti decat ziua :)).

Va las sa urmariti pozele din aceste 2 zile si daca aveti intrebari sunt aici ;)!

CAPPELLA SISTINA

WEARING:

Blue dress /  HERE

Yellow dress /  HERE

Backpack /  SUBDUED